17 Ocak 2011 Pazartesi

KONUK YAZAR

Hayatımda, yüreği Burdur için; İsa Kayacan kadar sevgiyle çarpan bir başka insan görmedim...
Oktay ZERRİN 
Bir Burdur Âşığı: Prof. Dr.İsa Kayacan... 
Ben hayatımda yüreği Burdur için bu kadar sevgiyle çarpan bir başka insan görmedim desem yalan olmaz hani! Prof. Dr. İsa Kayacan hocamızdan söz ediyorum. Kendisini ilk kez Anayurt Gazetesi`nde yayınlanan kültür, sanat, edebiyat ve diğer konulardaki yazılarıyla tanıdım. Yazılarını okudukça O`ndaki Burdur sevdasına ve insan sevgisine hayran kaldım. 
O, tam bir Burdur âşığı. 
Her beş yazısından birinde mutlaka Burdur tarihi ve kültürünü dile getirir. 
Prof. Dr. İsa Kayacan yıllardır Basın kurumu`nda üst düzeyde ve pozisyonlarda görev yapmış aydın, memleketsever, manevi değerlere bağlı ve saygılı, engin hoşgörüsü ve sevgisiyle örnek bir aile babasıdır. O`nun yazmış olduğum "Gel Burdur`a, Burdur`a" adlı bir şiirimi Türkiye`deki bir çok yerel ve bölge gazetesinde yayınladığını ve "Burdur Şiiirleri" adlı bir kitap çalışmasının bulunduğunu biliyorum. Hatta sağolsunlar sözünü ettiğim bu şiirimin yayınlandığı gazaeteleri de adresime göndeme zahmet ve nezâketinde bulundular.
Yine sayın Kayacan, bana gönderdiği bir mektupta kendisi'nin şiirlerinden beste olan varsa şiiri ve notasıyla kendisine iletmemi ve yayınlayacağı kitabında yer vereceğini belirtmişti. Fakat ben rahatsız olduğum şeker hastalığımın ve yoğun işlerimin çok artması nedeniyle sayın hocamın bu mektup ve isteğine maalesef cevap veremedim. Kendisinden bu vesileyle çok özür dilerim. 
Ben sadece 3 ay gibi çok kısa bir süre ud dersi aldım, fakat sonra bırakıp kendimi evde geliştirmeye çalıştım ve hâla da bu çalışmayı sürdürüyorum. Beste yapmak öyle kolay bir iş değil. Öncelikle çok iyi nota bilgisi, bunun yanında iyi bir mûsiki eğitimi ve kariyeri gerekir. Sayın İsa Kayacan hocamın 2 şiirini amatörce bestelemeye çalıştım fakat çok eksiğim var nota yazımı konusunda. Sanırım yardım almam gerekecek tecrübeli besteci dostlardan. O nedenle şimdilik bu konuyu askıya aldım. Belki ilerde bitirebilirsem sayın hocama armağan edeceğim inşallah. 
Gelelim asıl mevzûya: Evet, Prof. Dr. İsa Kayacan hocam tam bir Burdur sevdalısıdır. Keşke herkes memleketini bu şekilde çok sevebilseydi! O, bir gönül insanı. O, bir sevgi insanı. O, bir insan sarrafı! Böyle değerli bir şahsiyeti tanımış ve hakkında şiir, yazı ve beste yapmış olmaktan gurur duyuyorum. 
Hacettepe`de okuyan oğlumu bir ziyaretimde Anayurt Gazetesi`nin Kızılay`daki merkez binasına gitmiştim bir kaç kez. O zamanlar maalesef hocamı gazetede göremedim.Yazılarını e-maille gazeteye gönderdiğini ifade ettiler. İlk ziyaretimde o zaman hayatta olan Anayurt Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Şakir Nazlım ile tanışıp kısa bir sohbetimiz olmuştu. Kendisine hocam sayın İsa Kayacan için yazdığım ve bestelediğim o şiiri vermesi ricasında bulunmuştum. İletmişler. Allah`tan rahmet diliyorum, mekânı cennet olsun inşallah. 
Gazeteye bir başka ziyaretimde bu defa da Anayurt Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı ve İmtiyaz Sahibi sayın Naci Alan bey ile kısa bir tanışma ve sohbetimiz olmuştu hatta o zaman yanında gazetenin köşe yazarlarından sayın Nusret Kebapçı beyfendi vardı. Bu vesileyle sayın Alan ve sayın Kebapçı`ya ve tüm Anayurt Gazetesi çalışanlarına sevgi ve selamlarımı iletirim. 
Evet Prof. Dr. sayın İsa Kayacan hocamız kendini bildi bileli basın ile iç-içe ve özellikle de Anadolu Basını denince ilk akla gelen güzide isimlerden, şahsiyetlerden birisi. Böylesine seçkin ve saygın bir şahsiyeti, değeri, insanı anlatmaya ne kalemler ne de zaman yeter ! Kendisini yürekten kutluyor,çalışmalarında başarılar diliyorum. Ne mutlu Burdur`a ne mutlu Burdurlullara ki böyle bir Burdur âşığına sahipler!.

1 yorum:

şiir aşkımdır... dedi ki...

Değerli hocam sn.Prof.Dr.İsa KAYACAN Bey,yazıma yer verdiğiniz için kalbî teşekkürlerimi,sevgi ve saygılarımı sunarım.Selamlar.
OKTAY ZERRİN

http://www.efecehaber.com

Efece Haber GazetesiSamsun Temsilcisi,yazar ve muhabiri

http://www.bafrahaber.com

Bafra Haber Gazetesi Muhabir ve Yazarı

Bafra Altınova Gazetesi Yazar ve Muhabiri

http://www.bafrada.com