17 Mayıs 2011 Salı

‘Burdur Güneşi’ yeniden doğdu
Prof. Dr. İSA KAYACAN
            Burdur ilimiz merkez ve ilçelerinde gazete ve dergi yayımıyla ilgili hareketlerin izlenip sayfalara aktarılması gerektiği gerçeğinden hareketle, bu alandaki gelişme ve duraklamalar beni hep ilgilendirmiştir.
Burdur merkezde Hüseyin Kayacan tarafından 24.04.2003 tarihinde haftalık olarak yayınlanmaya başlayan ve 22.05.2004 tarihinde 27 nci sayısı yayınlanan “Burdur Güneşi” adlı gazetenin yayımı durdurulduktan sonra, bu gazetenin yayımı hakkındaki bilgilerimiz dondurulmuştu.
            Hüseyin Kayacan, bu satırların yazarı İsa Kayacan’ın yeğeni... Burdur’da, radyo, televizyon yayınlarını başlatan, Burdurlu’nun Sesi ve Burdur Güneşi adlı gazetelerin kurucusu, Kayacan Elkotronik bilgisayar kuruluşunun sahibi, kendi ölçeğinde bazı alanlarda “mucit” olarak bilinen, yazı araştırma ve şiirleriyle bizimle selamlaşan bir düşünce adamı, kalem sahibi. Burdur Güneşi Gazetesini tüm haklarıyla Gazeteci Hasan Türkel’e 1,5 porsiyon Burdur Şiş karşılığında devretmiş.
            Bu gazetenin, Burdur Güneşi’nin 45 nci sayısı 28 Nisan 2011 tarihinde, 46 ncı sayısı 06 Mayıs 2011 tarihinde 8 büyük sayfayla haftalık yayın periyoduyla okurlarının karşısına çıktı, çıkarıldı.
Haftalık siyasi süreli yerel yayın açıklamasının bulunduğu gazete kimliğinde yeralan isimlere bakıyoruz: Kurucusu: Hüseyin Kayacan, Sahibi ve Yazı İşleri Müdürü: Hasan Türkel, Hukuk Danışmanı: Av. Barış Bulut. İrtibat adresi: 0535 9454443, Dostlar 2.sitesi, C-Blok Daire 1, Bahçelievler- Burdur.
            Burdur Güneşi Gazetesinin, İhlas Gazetecilik A.Ş. Serik Cad. No:38 Antalya, adresinde basıldığını görüyoruz. 45 ve 46 ncı sayılarda siyasi haber ve görüntüler, dikkat çekiyor. Hasan Türkel’in “Nerede kalmıştık?” sorusuyla birlikte sütunlara aktardıkları önemlilik içinde karşımıza çıkıyor. 45 nci sayısının “Şehirde Gündem”i konukları (ayrı ayrı) Harun Bilgiç, Sebahattin Akkaya. Sorular, verilen cevaplar var uzun uzun, sayfalar dolusu yer tutan. “Çınaraltı sohbetleri”nin ilki, gazetenin kurucusu Hüseyin Kayacan’la yapılmış.
Hasan Türkel, “Nerede kalmıştık” sorusunun altında, sütunda; “Burdur Güneşi gazetesi adına yakışır bir şekilde sıcakkanlı, güleç yüzlü ve samimi olacaktır. Burdur Güneşi’nde ısınacaksınız. Burdur Güneşi’nde kendinizi bulacaksınız. Burdur Güneşi’nde yalana, riyaya, dalkavukluğa, yandaşlığa yer olmayacak” diyor. Ayrıca, Burdur Güneşi’nde asık suratlı bir gazetecilik anlayışına yer verilmeyeceği, sertlikten ve gerilimden fayda uman bir üslup ve dilin asla yer almayacağı teminatı veriliyor.
            Burdur Güneşi Gazetesinin 46 ncı sayısında da Hasan Türkel, “Nerede kalmıştık?” diye sorarken, cevaplarını sütununda yer verirken, “Çınaraltı sohbetleri”nin ikincisine yer veriliyor.
            Bu ikinci sohbet, Hasan Türkel, Hüseyin Kayacan ikilisince, 20.Dönem Burdur Milletvekili ve ADD Burdur Şubesi Başkanı Kâzım Üstüner’le yapılmış. Yine 46 ncı sayıda “Şehirde Gündem”in konukları var ayrı ayrı. Bunlar: Görkem Demer, Hasan ve Orhan Şengezer..
Burdur Güneşi’nin yeniden doğuşunu kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum efendim.

Hiç yorum yok: