17 Mart 2012 Cumartesi

AGİKAD; Etkinliği,

AGİKAD Başkanı İnsaf KILIÇ
Ankara Girişimci Kadınlar Derneği’nden: Şiir, müzik ve kültür etkinliği
Prof. Dr. İSA KAYACAN
Derneklerimizin, Vakıflarımızın sayısındaki artış oranıyla, bu kuruluşların ses getirme oranı birbiriyle örtüşmüyor.
Bazı Derneklerimiz, Vakıflarımız var yöneticilerinin çalışmalarıyla ses getiriyor, biliniyor, alkışlanıyor.
Ses getiren, çalışmalarıyla dikkat çeken Derneklerimizden biri; Kısa adı AGİKAD olan, Ankara Girişimci Kadınlar Derneği. Bu kuruluşumuzun, Derneğimizin Başkanı İnsaf Kılıç ve arkadaşları, birbiri ardına düzenledikleri etkinliklerle dikkat çekmeye devam ediyorlar.
AGİKAD’ın Basın Danışmanı, İsmail Kara’nın yaptığı açıklamaya göre; bu kuruluşumuzun “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” nedeniyle düzenlediği, şiir, müzik ve kültür etkinliği göz doldurdu. Konuyla ilgili Basın Danışmanı İsmail Kara’nın açıklaması şöyle:      AGİKAD: “Dünya Kadınlar Günü” nedeniyle hazırlanıp, halka açık olarak düzenlenen “Kadınlarımız ve Şiir” konulu etkinliğini Batıkent Kültür ve Ticaret Merkezi’nin tiyatro salonunda başarılı bir organizasyonla gerçekleştirdi.
Basın Danışmanı İsmail KARA
Etkinlikte, çoğunluğu kadınlardan oluşan pek çok şair, yazar ve sanatçı bir araya geldi. Toplantının açılış konuşmasını, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Dernek Başkanı İnsaf Kılıç yaptı. Kılıç, derneğin ve toplantının amaçlarını belirten konuşmasında “Dünya Kadınlar Günü”nde kadınlarımızın durumuna da değindi ve “Kadınlarımız” adlı şiirini okudu. Eğitimci yazar Arzu Kök, başlangıcında bu günle ilgili kadın şairlerle ilgili bilgi sunan konuşmasıyla dikkat çekti. Ardından kürsüye davet edilen şairler şiirlerinden örnekler sundular. Katılımcı şairler; Şükran Kitiş, Nesrin Yaşar, Emine Sönmez, Müzeyyen Keskin, Rabia Gölbaşı, Nusret Turan, Rıfat Kaya, Mediha Uzar, Zeliha Altındal, Feyzullah Seçkin, Hatice Türken, Müslüme Ünver, Hatice Şahin, Ayhan Özmen, Gönül Akkuş, Fadime Akalın, Arife Güleşir, Elif Kılıç şiirlerinden örnekler sundular. Sakine Işık ve Kemal Işık güzel bir düet yaptılar. Ozan Behrami (Behram Aktemur) irticalen bir düet yaptılar. Ozan Behrami (Behram Aktemur) irticalen söyledi ve sazıyla seslendirdi.
Teberik Düzgün hem şiiri, hem de okuduğu güzel türkülerle gönülleri fethederken, Gönül Özcan’da bu kervana katıldı. Programda en çok dikkat çeken sanatçı Gülseren Kılıç okuduğu şiir ve türkülerle etkinliğe büyük bir renk kattı. Musacan Koruk sazıyla sanatçılara eşlik etmekle kalmadı ve sonunda kendi de çaldı söyledi. Programın sunumunu İsmail Kara yaptı. Beklenenden uzun süren etkinlik, Başkan İnsaf Kılıç’ın katılımcılara teşekkür içeren konuşmasıyla sona erdi.
SEKİZ MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ
Bu satırların yazarı İsa Kayacan’ın, Azerbaycan’ın Başkenti Bakü’de yayınlanan “Sevgi Yumağı” adlı şiir kitabının 114 ncü sayfasında yer alan, İngilizceye çevrilen, “Dünya Kadınlar Günü”yle ilgili iki şiiri var. Birincisinin yazılış tarihi 08 Mart 2006, ikincisinin yazılış tarihi 08 Mart 2008. Bu şiirler:
Bugün; Dünya Kadınlar günü,
Sen herkesden farklı,
Bir kadınsın, kadınımsın,

Gözümde ışık, gönlümde mutluluk,
Kalbimde heyecan,
Doyulmayan ağız tadımsın.

ARTIK DEĞİLSİN
Bugün; Dünya Kadınlar günü,
Sende, onlardan birisin.
Ama artık, sevdiğim, kadınım,
Hiçbir şeyim değilsin!

Hiç yorum yok: