29 Mayıs 2012 Salı

KONUK YAZAR

130 KİTAPLI İSA KAYACAN
Salim TAŞCI
Ol ahvalini katip şöyle yazar.
Yozgat ilinden, sarı kadının torunu, Demirci Haşmet Kıyıcıer’in kızı Sabahat hanımla evlenir. Yani Yozgat’ın eniştelerindendir. Çok zengin bir damat olup, kendisi Yazı Fabrikatörüdür. Neyleyim şu fabrikası varmış, bu fabrikası varmış, önemli olan en büyük zenginliği ifade eden, yazı fabrikatörü olmaktır. 130 kitap yazıp, etrafa ışık saçmaktadır. İsa Kayacan ağabeyimiz, eniştemiz aynı zamanda profesördür.
Ol hayat hikayesi şöyle başlar:
Hasan Hüseyin oğlu, Güldali’den olma, 20 Eylül 1943, Burdur Tefenni, Ece köyü doğumludur. Yükü ağır, yolu yokuştur.
İlkokulu Ece’de, ortaokulu Tefenni’de, liseyi Ankara’da okur. Sonrasında, Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesini bitirir. Yazmaya talebeliğinde başlar.
Yazım hayatına şiirle başlar. Son havadis, Tercüman, Orta Doğu, Yeni İstanbul, Hergün, Anayurt, Belde, Sonsöz gibi ulusal gazetelerde yazar. Mürekkep biter, kalem körleşir amma İsa Kayacan sel gibi akar, seher yeli gibi eser. Bitmek bilmez bir aşkla yazarda yazar. Sönmeyen yıldız, batmayan güneş misali adının girmediği dergi, gazete yoktur.
Diyanet İşleri eski Başkanı dostumuz M. Nuri Yılmaz’ın bir sözü vardır; “Doğana beşik, ölene tabut olur.” İsa Kayacan ağabeyimiz. Hani ya yaşarken de kendi mezarını hazırlamıştır. 
Mezar kültürü diye kitapta yazmışlığı vardır. Prof. İsa Kayacan’ın hayatından kesitlere fazla girersek makale değil kitap yazmamız gerekecek. Kendisi zaten “İşte Hayatım"da hakkında yazılacakların bir kısmını yazmıştır. Üniversitelerde tezlere konu olmuş bir yazarı anlatmak zordur.
İşte bizde kenarından, köşesinden bir şeyler yazmaya çalışıyoruz…
Geçenlerde İsa Kayacan üstadımızın yazım hayatıyla ilgili bir dizi etkinlik yapıldı.
Bizde konuşmacılardandık. Eğilmeyen, bükülmeyen, sevgiden yana yüreği yol geçen hanıdır.
Basının yıldızı, sönmeyen ateşi demiştik. Aynen de öyledir. Makaleler, şiirler, romanlar, öyküler, senaryolar, anılar, hani ya 32 kısım tekmili birden… 
Kalemlerin ikiz kardeşi olmuş İsa Kayacan üstadımız. Ana karnında dokuz ay nasıl durmuş yazmadan diyesim geliyor. Prof. Dr. İsa Kayacan’ın “Can ve Ece Yayınları"ndan çıkmış yayınlanmış tam 130 kitabı mevcuttur. Siz ona ister yürüyen kütüphane deyin, isterseniz bilgi küpü. Ve de adam gibi adam İsa Kayacan. (Mayıs, 2012) 

Hiç yorum yok: