16 Ekim 2018 Salı

Aramızdan Ayrılışının 4. Yılında: Merhum Gazeteci, Şair ve Yazar "ŞAİRLERİN EFENDİSİ" Prof. Dr İSA KAYACAN

Merhum Gazeteci, Şair ve Yazar "ŞAİRLERİN EFENDİSİ" Prof. Dr İSA KAYACAN
Zeki ÇELİK
Zekice Kültür, Sanat evi kurucusu ve sahibi.
ISPARTA
Saygıdeğer gönül dostlarım. Ulusal basının duayeni, şair ve yazarların tanınmasında, basında öncülük eden gönüllü hizmetkarının acı haberini 15-ekim 2014 yılında almıştık. Onun yokluğunu tanınmasına vesile olan şair ve yazarlar ve yakınları derinden hissetmektedir. Ölümünün birinci yılı anma programı Burdur ili Tefenni ilçesi Ece köyünde oluşturduğu kütüphane ziyaretiyle gerçekleşti. 2. ve 3. anma programları uzun süre ikamet ettiği devlete hizmetini sürdürdüğü başbakanlık basın danışmanlığı yaptığı başkent Ankara'da kültür merkezi salonlarında gerçekleşmiş oldu. Her programa Kerkük Kültür Derneği yönetimi, gönül dostlarımızla birlikte kızı Gül Kayacan hanımefendide katıldı. Babasına olan vefa borcunu ödemeye gelen , seven sayan şair ve yazar gönül dostlarına teşekkürlerini ileterek programların verimli geçmesine vesile oldu.
Merhum Gazeteci, Şair,Yazar Prof. Dr. İSA KAYACAN'ın 4. Vefat yıl dönümünde...
Merhum Gazeteci, Şair,Yazar Prof Dr İSA KAYACAN. 4. Ölüm yıl dönümünde Kurmuş olduğu Kerkük Kültür derneği yönetim kurulu kararıyla her yıl farklı illerde anılması uygun görüldü. Bu yılda Türkiye'nin gül bahçesi Isparta'da Zekice Kültür ve Sanat evinde, Sanat evi kurucusu ve sahibi Zeki ÇELİK'İN sponsorluğunda 13 ekim cumartesi günü saat: 11 den 18 kadar yapılması kararlaştırıldı. 50 den fazla gönül dostunun katılımıyla üstadımız anıldı.
PROGRAM AKIŞI:
Program akışı aynen şöyle oldu.: Ankara'dan gelen Kerkük Kültür Derneği başkan yardımcısı İsmail Kara sunumu yaparak İstiklal marşının okunmasının ardından merhum şehitlerimiz için, merhum gazetecilerimiz için, merhum şair ve yazarlar, sanatkarlarımız için dua programı eğitimci yazar ALİ GÖZÜTOK 'un Yasin de okumasıyla gerçekleşmiş oldu
ŞAİR VE YAZAR: ZEKİ ÇELİK, AÇILIŞ VE SUNUŞ 
Türkiye ilim edebiyat eserleri sahipleri meslek birliği Isparta il temsilcisi, Göller bölgesi yazarlar ve şairler derneği kurucusu, Zekice Kültür ve Sanat evi kurucusu ve sahibi : Şair ve yazar : Zeki Çelik misafirlerine hoş geldiniz dedikten sonra sanat evinin içeriği hakkında bilgileri aktararak , Merhum Prof dr : İSA KAYACAN ile tanışma anısını ve ondan sonraki diyalog sürecini anlattı, merhumla ilgili şiirler okuyarak duygusunu iletti.
Kerkük Kültür Derneği Başkanı Dr. Şemsettin Küzeci
Kerkük Kültür derneği başkanı , araştırmacı şair ve yazar dr: sayın: Şemsettin Küzeci Kayacan'ın hayatı, ve çalışmaları hakkında bilgiler sunarak İsa Kayacan'ı anma programlarının da her yıl farklı illerde yapılacağını bildirmiş oldu. Rahmetlik Kayacan'la tasarımını gerçekleştirdiği İçimdeki Kerkük kitabını ve dergileri,kendi kitabını katılımcı gönül dostlarına sundu.
ÖDÜL TÖRENİ
Bu arada ödül törenine geçildi. İLESAM il temsilcisi Zeki Çelik program anısına Merhum Prof dr : İsa Kayacan'ın kızı Gül Kayacan hanımefendiye plaket verdi. Ayrıca babasına yazmış olduğu ölüm günü şiirlerini de çerçeve halinde Kerkük Kültür derneğine takılması için ve Merhumun yaşarken Zeki Çelik tarafından çekilen video görüntülerini salondaki misafirlere Kayacan'ı da canlı olarak izletirken dvd ye aktararak Başkan Küzeci'ye sunmuş oldu. Şemsettin Küzeci'de karar doğrultusunda Türk dünyasına hizmet ödülünü kültür sanat evi sahibi Zeki Çelik'e taktim etti.
ŞAİRLER-YAZARLAR, ANILAR VE ANLATIMLAR...
Yeme içme ikramlarının ardından sırasıyla şair ve yazarlar merhumla ilgili ve diğer şiirlerini okuyarak duygusal anlar yaşattılar. Katılımcılar içinde Dinar şairler ve yazarlar kültür derneği başkanı eğitimci yazar:Yaşar Sağlam hocamız dernek üyeleriyle birlikte bizleri onurlandırdı. KANSEV derneği başkanı sayın: Cemaliye Bardakçı hanım efendide yönetim kurulu arkadaşlarıyla katıldı. Ankara'dan gelen hemşehrim ağabeyim araştırmacı yazar: İsmail Özgümüş hocamda onurlandırarak Şarkikaraağaç'ın meşhur koşmasını da ikramlar içinde sunarak memnun etti, Konuşmasında keşke Vali, Belediye Başkanı, Kültür Müdürleri,yazılı, görsel basın mensupları,diğerleri burada olsaydı dedi.
SONA DOĞRU
Programa katılıp, katılım belgesi alan katılımcıları sırayla arz ediyorum. Dr Şemsettin Küzeci ve eşi Halide Kuzeci, İsmail, Kara, Gül Kayacan, Aysel Al, Zeki Çelik, Melahat Özçoban, Gülser Hünük, M.Doğan Silleli, Cemaliye Bardakçı, İsmail Özgümüş, Müjgan Yıldızan, Sadettin Çelik, Naile Özkan, Hatice Uğur, Cennet Çelik, Mustafa Kemalpınar, Elif Akgün, Gülden Çelik, Emine Yüceer, Sevtap Azaklı, Aygül Kemanlı,Ceren Cennet Çelik, Zafer Azaklı, Tevfik Kemanlı, Keziban Çelik, Ramazan Uğur, Gülfidan Özdemir, Yusuf Yücer, Arif Çelik, Ahmet Ali Bilgen, Ali Gözütok, Süleyman Çelik,
TEŞEKKÜRLER VE SELÂMLAR..
Leyla Zeynep Arıbaş, Mevlüt özdemir, Dilara Güreşci Ülker Aygün, İbrahim Çil, Dilek Çelik, Yaşar Sağlam, Hasan Alpars, Mehmet Özkan, Abdurrahman Ertürk, Mustafa Özçay, Rıfat Yiğit, Mehmet Arslan, Dede Cihan, Selahattin Aydemir, Süleyman Uysal, Hasan, Diyarı ,Muzaffer Şahin,Turan Acar ve ismini anımsayamadığım gönül dostlarıma teşriflerinden, sunumlarından dolayı teşekkürlerimizi iletiyoruz.

GÜNÜN ANISINA YAZILAN ŞİİRLER
VEFA BORCU
Burdur'un Tefenni yiğidi idi,
Hayırda her yolu aramaktayım,
İsa Kayacan'dır soyadı adı,
Vefa borcumu da ödemekteyim.

Basında duayen diye anılır,
Şair yazarlarca iyi tanınır,
Ona çamur atan bence yanılır,
Vefa borcumu da ödemekteyim.

Anma programı yapılmaktadır,
Kitabı ellerde tutulmaktadır,
Bizlere mesajlar atılmaktadır,
Vefa borcumu da ödemekteyim.

Gönül dostlarıma haberi saldım,
Pideler yaptırdım, ayranı aldım,
Her çeşit pastayı aradım buldum,
Vefa borcumu da ödemekteyim.

Okunan dualar ona gidecek,
Zeki'nin beyni de rahat edecek,
Şemsettin Başkanda imza atacak,
Vefa borcumu da ödemekteyim.

ANIYOR DOSTLAR
Kerkük Kültür Derneğini o kurmuş,
Edebiyat için artmıştı hisler,
Yaşarken bir müddet Başkanı olmuş,
İsa KAYACAN'I anıyor dostlar.

Dördüncü yılına geldi süresi,
Isparta Işık kent oldu adresi,
Yokluğu daima üzdü herkesi,
İsa KAYACAN'I anıyor dostlar.

Kültür Sanat Evim hizmete girdi,
Eşim, çocuklarım ikramı verdi,
Merhum üstadımın kızı da vardı,
İsa KAYACAN'I anıyor dostlar.

Burdur'dan, Dinar'dan gelenler oldu,
Şair, Yazarlarla salonum doldu,
Ankara, Antalya duyguyu saldı,
İsa KAYACAN'I anıyor dostlar.

Şemsettin Küzeci, Zeki Çelik'le,
Lastiği çıkaran gezer terlikle,
Huzurlu ortamda beraberlikle,
İsa KAYACAN'I anıyor dostlar.

13-10-2018 yazan: Zeki ÇELİK ISPARTA
Zekice Kültür, Sanat evi kurucusu ve sahibi.








Hiç yorum yok: