5 Ağustos 2011 Cuma

Gazetecilik Başarı Ödülleri

Burdur Gazeteciler Cemiyetince düzenlenen
“İsa Kayacan Gazetecilik Başarı Ödülleri”
genç gazetecilere verildi.
 BURDUR: (Ece Ajans- 24.07.2011)-
Burdur Gazeteciler Cemiyetinin M.Ercan Taraşlı Başkanlığındaki Yusuf Tortop, Nuri Yıldırım, Niyazi Manış, Abdurrahman Kızılkaya ve Hüseyin Dilek’ten oluşan Yönetim Kurulu kararıyla bu yıl uygulamaya konulan, “İsa Kayacan Gazetecilik Başarı Ödülleri”nin ilki, 24 Temmuz 2011 tarihinde Burdur İstasyon çay bahçesinde verilen akşam yemeğiyle genç gazetecilere verildi.
Filiz Eryılmaz’ın sunuculuğunu yaptığı programa; Burdur Vali Vekili Macit Dalkılıç, Vali Yardımcısı Halil Karbuz, Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Burdur Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Ramazan Kerim Özkan, Burdur Cumhuriyet Başsavcısı Ali Nevzat Açıksöz, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı, Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Davut Arslan, İl Özel İdare Genel Sekreteri Zuhal Arslan, Garnizon Komutan Vekili Jan.Bin.Uğur Esentur, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik, Burdur Ticaret Borsası Başkanı Baki Varol ile Gazeteci- Yazar Prof. Dr. İsa Kayacan, gazeteciler ve aileleri katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Burdur Gazeteciler Cemiyeti Başkanı M. Ercan Taraşlı, ülkemizde 24 Temmuz Basın Bayramının 103 yıl önce basında sansürün kaldırılmasıyla kutlanmaya başlandığını hatırlatarak, “Burdur’un yetiştirdiği, duayen gazeteci ağabeyimiz İsa Kayacan adına, ödül koymayı kararlaştırdık. Bunun ilkini bu yıl uygulamaya koyduk” dedi.
Gazeteci- Yazar İsa Kayacan’da yaptığı konuşmada; Burdur basınının Anadolu Basını içinde önemli bir yere sahip olduğunu anlattı.
Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Milletvekilleri Bayram Özçelik, Ramazan Kerim Özkan, Vali Vekili Macit Dalkılıç birer konuşma yaparak, basının ve gazetecilerin önemini belirttiler.
Milletvekili Bayram Özçelik; “Yazılarında Burdur’dan, Burdurludan binlerce kez söz eden, kendisi ile gurur duyduğumuz ağabeyimiz için ‘İsa Kayacan Gazetecilik Başarı Ödülleri’ konulması, dağıtılması beni son derece sevindirdi. O, hak ettiklerini hep geç elde etmiştir. Gazeteciler Cemiyeti Yönetimini kutluyorum” derken,
Belediye Başkanı Sebahattin Akaya yaptığı konuşmada; “Sayın İsa Kayacan Üstadımızın kalbi hep Burdur’da atar ve Burdur da bir şey varsa İsa Kayacan da buradadır. Bu gün O’nun adına bu ödüllerin verilmesi de, gerçekten güzel bir şey. Gazeteciler Cemiyeti Yönetimine çok teşekkür ediyorum” diyerek duyduğu memnuniyeti belirtti.
 “İsa Kayacan Gazetecilik Başarı Ödüllü” alan, gazetecilerin, kuruluşları itibariyle sıralaması şöyle:
1- Serkan Şimşek (Burdur FM), 2- Şadiye Ünal (Yenigün Gazetesi), Duray Çitekçi (Bucak- Ses- 15 Gazetesi), 3- Hüseyin Yetkin (Kanal -15 TV), 4- Hatice Güner (Bucak FM), 5- Onur Özkan (Çağdaş Burdur Gazetesi), 6- Haluk Sağlam (Burdur Gazetesi), 7- Abdurrahman Kızılkaya (Detay Gazetesi), 8- Hasan Ali Batı (Tefenni’nin Sesi Gazetesi), 9- Mustafa Nanecioğlu (Bucak Gündem Gazetesi), 10- Esma Ünal (Bucak- Oğuzeli Gazetesi), 11- Mehmet Tutum (Bucak- Hedef Gazetesi) 12- Halim Akça (Bucak- Akca Gazetesi) 13- Dilek Bakırkaynak (Burdurlu’nun Sesi Gazetesi) 14- Metin Ersoy (Bizim Burdur Gazetesi).
Burdur Gazeteciler Cemiyetince, Milletvekilleri Bayram Özçelik (AKP), Ramazan Kerim Özkan (CHP) 3 dönem üst üstte milletvekili seçilmeleri nedeniyle, plaketle ödüllendirildiler.
            225.Plaket: Sayın Prof. Dr. İsa Kayacan; 24 Temmuz 2011 Basın Bayramı anısına (Yönetim kurulu adına, M.Ercan Taraşlı, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı- Burdur, 24.07.2011) 
***
Burdur’dan yola çıkılarak
Prof. Dr. İSA KAYACAN
            Burdur’dan gelenler… Gazeteci Ahmet Can’ın bana gönderdiği Mustafa Murat Bozcu’nun biyografisi. Sebahat Gümüş’ün bir şiiri.”İsa Kayacan Gazetecilik Başarı Ödülleri”yle ilgili haber efendim:
Mustafa Murat Bozcu: 07 Temmuz 1979 tarihinde Burdur’da doğdu. Orta öğrenimini 1997 yılında Burdur Anadolu Lisesinde tamamladı. Aynı yıl Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin Pazarlama Bölümüne kaydını yaptırdı. Bu bölümün kendisi için uygun olmadığını düşünerek 2000 yılında tekrar üniversitesi sınavına girdi ve Mimar Sinan Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümünde lisans eğitimine başladı.
2004 yılında lisans diplomasını alan ve takiben aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü Türk-İslâm Sanatları Programına yüksek lisans eğitimi için kaydolan Mustafa Murat Bozcu, “Erken Dönem Osmanlı Camilerinin Cephe Kuruluşları ve 15.Yüzyıl İstanbul Cami Mimarisi’ne Etkileri” başlıklı teziyle Yüksek Lisans Eğitimini 2007 yılında tamamladı.
Doktora tezi çalışmalarını (2011) sürdüren, Uzman Yardımcısı olarak, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğünde çalışan, 2010 yılında hazırladığı “Burdur İlinde Türk Mimarisi: Selçuklu Beylikler ve Osmanlı Eserleri” adlı teziyle Kültür ve Turizm Bakanlığı Uzmanı olarak çalışmalarından sonra, İstanbul Türk ve İslâm Eserleri Müzesinde çalışmaya başladı.
Mustafa Murat Bozcu’nun, “Burdur ilinde Türk Mimarisi: Selçuklu, Beylikler ve Osmanlı Eserleri” adlı araştırması, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası yayınları arasında 2011 yılında kitap olarak günyüzü gördü.
BURDUR’UM (Sebahat Gümüş)
Folklorun bir başka güzel,
Sipsinin sesi yürekleri ezer,
Türkülerin dillerde gezer,
Şair ve yazarların ünlüdür,
Kayacan onların piridir.
Hep dillerdesin, Burdur’um..
“İSA KAYACAN GAZETECİLİK BAŞARI ÖDÜLLERİ”
Burdur Gazeteciler Cemiyetince bu yıl “ilk”i verilen, 24 Temmuz 2011 tarihindeki Basın Bayramında, “İsa Kayacan Gazetecilik Başarı Ödülü” alan genç gazeteciler:
1- Serkan Şimşek (Burdur FM), 2- Şadiye Ünal (Yenigün Gazetesi), Duray Çitekçi (Bucak- Ses- 15 Gazetesi), 3- Hüseyin Yetkin (Kanal -15 TV), 4- Hatice Güner (Bucak FM), 5- Onur Özkan (Çağdaş Burdur Gazetesi), 6- Haluk Sağlam (Burdur Gazetesi), 7- Abdurrahman Kızılkaya (Detay Gazetesi), 8- Hasan Ali Batı (Tefenni’nin Sesi Gazetesi), 9- Mustafa Nanecioğlu (Bucak Gündem Gazetesi), 10- Esma Ünal (Bucak- Oğuzeli Gazetesi), 11- Mehmet Tutum (Bucak- Hedef Gazetesi) 12- Halim Akça (Bucak- Akca Gazetesi) 13- Dilek Bakırkaynak (Burdurlu’nun Sesi Gazetesi) 14- Metin Ersoy (Bizim Burdur Gazetesi).
Üç dönem üst üste milletvekili seçildikleri için, ödüllendirilen Burdur milletvekilleri Bayram Özçelik (AKP), Ramazan Kerim Özkan (CHP),
225.Plaket: Sayın Prof. Dr. İsa Kayacan: 24 Temmuz 2011 Basın Bayramı anısına (Yönetim Kurulu Adına, M. Ercan Taraşlı, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı- Burdur, 24.07.2011)
KONUK YAZAR:
Bekir Yalçınkaya’dan İsa Kayacan’a bir mektup, bir şiir
             Muhteremlerin muhteremi sevgili İsa ağabey,
            Ülkemizdeki basın mevkutelerinde bize has şiir kitabımız Kepçe Kulak Reşad’ın tanınması adına gösterdiğiniz samimi gayret bizim size olan muhabbet kapımızı yeni yeni dostların açmasını sağlayacağı gibi, edebiyat ehillerinin de birbirlerine olan itinasına bir örnek teşkil etmiştir.
            Hodgâm bir cemiyetin mangurt beyinlilerine karşı Türk’ün mütevazi tavrını gösteren bu nev’i adil ve muhib davranışlar, elbette sizin gibi âlicenab bir merkezden Anadolu’nun en akim taraflarına kadar bir şahika hızıyla varıp emsallerini ilim ve irfan merciilerine dağıtması, toplumumuzun uhuvvet birliğini pekiştirici bir hâller tercümesidir.. Uzun lâfın kısası, sizden aldığımız hazzın bir müessiri olarak size olan hazzımız fevkalâde yüksektir.
Siz, esasında ülkemizde rekoru teyid edilmiş, fakat böyle bir müessesenin olmaması dolayısıyla Guinnes taraflarında tasdikini bekleyen bir rekortmen basın mensubusunuz.
Gönül raflarımızın tozsuz, tuzsuz ve tertemiz sıralarında saklı bir “BENDEKİ  İSA KAYACAN” şiirine matuf o ehil, o üstad, o bilge adamsınız..
            İşte böylesine en manidar hususiyetlerin ifşasını yapmaya memur bir zat olarak, size en derin selâm ve saygılarımı bilvesile bu şiirimle gönderiyor ve ellerinizden hasletle öpüyorum.. (Bekir Yalçınkaya, Yeni Güç Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni, Şair-Yazar, 30 Temmuz 2011, Ankara-Sincan)

BENDEKİ İSA KAYACAN’A İTHAF (Bekir Yalçınkaya)      
Burdur’un Tefenni Ece Köyü’nden
Adı İsa, Soyadı Kayacan’dır
Ankara’ya gelmiş gece, köyünden
Tanıdığım en müşfik heyecandır.

Altmış yıldır eli kalem  tutuyor
Beşeri menzile ahenk katıyor
Uzanmış gönül köşkümde yatıyor
Sorarsanız; he can mıdır? He candır!.

Muhabbet ehlîdir, fikrî mutmain
Musul’da Türkmen’dir Kerkük’te Şahin
Yurdu-yuvasında barınmaz hain
İmrendiğim kadar hayr-ı encamdır.

Söz vardır ki zemzemidir Kevser’in
Sayfası kapanmaz ilmî eserin
Ben diyeyim, sizde bir meal verin
Bin yazıda iki milyon kelâmdır.

Profluk bir kibri olsa sevmezdim
Ne Kayacan, ne de İsa demezdim
Dostluk çatısına omuz vermezdim
Ben merhaba, O’ amenna-selâmdır.

Bilemem ki, mühlet kaç gün önümde
Pusulam mı var ki, ömür yönümde
Üç günlük Dünya’ya veda günümde
Vardığım Burdur’da özge sılamdır.
Not: İsa Kayacan’a yazılan; 274. şiir, yazan; 145. şair.

Hiç yorum yok: